Μόνο διαλυτικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους έχει το πρόγραμμα «Συν-εργασία» αναφέρει σε δήλωση της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Υποστηρίζει ότι «όπως αποδεικνύεται και από τα δεδομένα, το πρόγραμμα «Συν-εργασία» όχι μόνο έχει διαλυτικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, εφόσον τους τοποθετεί στη διελκυστίνδα μείωση μισθού ή απόλυση, όχι μόνο έχει αρνητικές συνέπειες για την κατανάλωση αφού συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών, αλλά δεν διευκολύνει ούτε τους εργοδότες».

Παραπέμπει σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» για να συμπληρώσει πως «μόνο 3.000 επιχειρήσεις από το σύνολο των 700.000 της χώρας κάνουν χρήση του προγράμματος που παρουσιάστηκε ως η μοναδική στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά εργασίας».

Η κ. Αχτσιόγλου σχολιάζει πως «η επιμονή της κυβέρνησης σε ένα καταστροφικό πρόγραμμα μαρτυρά ότι το πολιτικό κόστος της απόσυρσής του έχει για τη ΝΔ μεγαλύτερη σημασία από τις πραγματικές του επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και την οικονομία».

Μοιράσου το άρθρο: