Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορώντας κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, που διεκδικεί την επανεκλογή του στον Δήμο Πειραιά.

Μιλώντας στον REALFM ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να λάβει την απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ότι λειτουργεί ως πραγματικός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης», απάντησε ο Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις των κ. Μαρινάκη και Κόκκαλη.

Β. Μαρινάκης: Ήταν μαζί μας επειδή μας είχε ζητήσει ο πατέρας του προκειμένου να έχει αντικείμενο απασχόλησης, καθώς είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του.

Π. Κόκκαλης: Δόξα τω Θεώ, έχω δουλειές να κάνω, ο Μαρινάκης είναι ψεύτης, με παρακάλεσε να είμαι δήμαρχος, είχε τσακωθεί με όλο τον κόσμο.

Β. Μαρινάκης: Θέλω να του ευχηθώ υγεία και καλή πορεία. Το ξέραμε για την υποψηφιότητα, δε μου έκανε εντύπωση.

Π. Κόκκαλης: Αρνήθηκα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός δήμαρχος από το Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης επιθυμεί υποταγή και επιβολή.

Β. Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που δεν έχει αντιληφθεί ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση.

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης αρέσκεται σε επιθέσεις και αυτό τον χαρακτηρίζει. Είναι υποψήφιος και όχι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Β. Μαρινάκης: Έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο, έφτασαν στο σημείο να με μέμφονται γιατί στη μνήμη του πατέρα μου έκανα δωρεά εξοπλισμό, τρεις υπολογιστές και δύο αιρ-κοντίσιον.

Π. Κόκκαλης: Ο Μαρινάκης δεν ξέρει ούτε πόσο κάνουν τρία αιρ-κοντίσιον, είναι αστείο να το συζητάμε. Καλά θα κάνει να μετράει και να μην εμπλέκεται με την πολιτική.

Οξεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον επιχειρηματία με αφορμή τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια. Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα»», ανέφερε το Μαξίμου.

Ο εφοπλιστής είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, ότι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς του ζήτησαν να δώσει χρήματα στον Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου αυτός, το 2016, να πληρώσει την πρώτη δόση για τον τότε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ευθέως εάν τα λεγόμενα του επιχειρηματία ισχύουν ή όχι.

Ο κ. Μαρινάκης «είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;», σημείωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Από τη στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες του κ. Μαρινάκη, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Σχετικές ειδήσεις: Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις Μαρινάκη (video)
Πέτρος Κόκκαλης: Ο κ. Μαρινάκης ψεύδεται

Μοιράσου το άρθρο: