Για την Τρίτη αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί του αιτήματος της ΝΔ να κληθούν στη Επιτροπή οι 4 υπερθεματιστές με αφορμή των έλεγχο του πόθεν έσχες.

Προηγήθηκε έντονος διάλογος στη Βουλή ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου και τους βουλευτές Μάκη Βορίδη (ΝΔ) και Ευάγγελο Βενιζέλο (Δημοκρατική Συμπαράταξη).

Οι βουλευτές Βορίδης και Βενιζέλος ζήτησαν να προηγηθεί στην ημερήσια διάταξη το συγκεκριμένο θέμα και να γίνει δεκτό από την Επιτροπή το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ, ώστε να κληθούν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και όποια άλλα πρόσωπα κριθεί ότι εμπλέκονται σε αυτόν.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να κληθεί, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης.

Την πρόταση απέρριψε η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου και αποφάσισε τη μετάθεση της συζήτησης την Τρίτη στις 10 το πρωί. Προηγουμένως, ωστόσο, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να αποσύρουν την αίτησή τους με το αιτιολογικό ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος συζήτησης καθώς, αφενός η Επιτροπή Θεσμών δεν έχει αρμοδιότητα για έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, αφετέρου η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.

Το γεγονός πυροδότησε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επικαλέστηκε το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για να πει πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες – στην οποία επίσης είναι πρόεδρος η κ. Χριστοδουλοπούλου – έχει την υποχρέωση ελέγχου των οικονομικών μέσων των εμπλεκόμενων προσώπων όχι απλώς των «πόθεν έσχες».

Μοιράσου το άρθρο: