Να πραγματοποιηθεί σήμερα εμβόλιμη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στο Eurogroup, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, στην Ολομέλεια.

Με τη πρόταση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη πανδημία του κορονοϊού, συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, κάτι άλλωστε που -όπως είπε- έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο κ. Λιβανός ενημέρωσε ότι κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Βουλή και θα κάνει μία σύντομη παρέμβαση.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε ότι είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και για το ευρωομόλογο και για τη στάση που πρέπει να κρατήσει στην Ευρώπη.

«Ο κ. Σταϊκούρας δεν δικαιούται να παραμένει παρατηρητής στις συνεδριάσεις του Eurogroup. Ειδικά τη στιγμή που διακυβεύονται το μέλλον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η κυβέρνηση από την μία ισχυρίζεται ότι συντάσσεται με τα αιτήματα Ιταλίας και Ισπανίας και από την άλλη, δια στόματος του κ. Γεωργιάδη, δηλώνει ότι οι κινήσεις της είναι επικοινωνιακές και όχι εφαρμόσιμες. Αν ο κ. Σταϊκούρας αλλάξει ρότα θα έχει σε αυτό την στήριξή μας. Αν όχι, εκείνος και η κυβέρνηση θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη» δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Μέτρα-ασπιρίνες από την κυβέρνηση στην οικονομία – Ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε σ εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης «σταγόνα στον ωκεανό» και «μέτρα ασπιρίνες», αντιπαραβάλλοντας το «ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” που κατέθεσε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή:ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: