Αύριο, στις 18:00 ορίσθηκε να ξεκινήσει η τριήμερη διαδικασία της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Η συζήτηση της πρότασης μομφής κατά υπουργού της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η πρόταση μομφής εναντίον Χρήστου Σταϊκούρα κατατέθηκε με αφορμή το ν/σ για τον πτωχευτικό κώδικα. Έναν κώδικα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι δίνει λύση και δεύτερη ευκαιρία στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που οδηγεί σε απώλειες περιουσιών.

«Δεν σας αφήσουμε να κατεδαφίσετε την προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύσετε τους Έλληνες» είπε από το Βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το ν/σ της κυβέρνησης για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας που ήταν στην τελική ευθεία για να ψηφιστεί.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και να ετοίμαζε το διάγγελμα για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού παρά ταύτα σήκωσε το γάντι και μέσω του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη απάντησε στην πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ορίζοντας μάλιστα και τον χρόνο έναρξης της συζήτησης όπως επιτρέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής άκουσε την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα και περιμένοντας την κατάθεσή της έδωσε το λόγο σε δύο υπουργούς γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία θεώρησε ότι η συζήτηση έπρεπε στο σημείο αυτό να τερματιστεί.

«Με υπογραφή Τσίπρα το Φεβρουάριο του ’19 σταμάτησε η προστασία της πρώτης πρώτης κατοικίας. Αιδώς Αργείοι» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκνευρισμός υπήρξε και στην πτέρυγα του Κινήματος Αλλαγής αφού η πρόεδρός του Φώφη Γεννηματά θεώρησε ότι έπρεπε να πάρει το λόγο από τη στιγμή που δεν είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας.

Το ΚΚΕ αναφέρει ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταψηφίζει στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τα οποία «προσχεδίασαν το έγκλημα, σε βάρος της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, το οποίο ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ με τον πτωχευτικό κώδικα».

«Ο κ Τσίπρας, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στον ΥΠΟΙΚ, ξεκινά κοκορομαχία που βοηθά τον κ. Μητσοτάκη να ξεχαστεί ο Πτωχευτικός Νόμος» ανέφερε σε tweet ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή αν την υπερψηφίσουν τουλάχιστον 151 Βουλευτές.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Λ. Παναγιώτου, Ε. Αργείτη, Κ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Μποτώνης

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: