Με βασικό άξονα τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας, εξάλλου, η κυβέρνηση δίνει και τη μάχη για τη μη περικοπή των συντάξεων, στον αντίποδα μιας σκληρής – φιλελεύθερης πολιτικής που πρεσβεύει η Ν.Δ. όπως τονίζει το Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, θα έρθει στη Βουλή και υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωσή της. 

Τις διαχωριστικές γραμμές που διαπνέουν την πολιτική της κυβέρνησης με εκείνη που πρεσβεύει η ΝΔ υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για το θέμα των συντάξεων, «Φαίνεται πολλοί από τους εταίρους μας, αν όχι σχεδόν όλοι, αποδέχονται ότι το μέτρο αυτό δεν είναι διαρθρωτικό είναι μάλλον δημοσιονομικό. ‘Αρα αν επιτυγχάνουμε το 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019, το 2020, το 2021, το μέτρο δεν είναι σε καμία περίπτωση αναγκαίο».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωσή της, δεν θεωρεί όπως είπε ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αν κάνει κάποιος τα κοινοβουλευτικά μαθηματικά» και τόνισε ότι έχει την πεποίθηση πως όλη η διαδικασία θα κινηθεί ομαλά και θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, πάντα με σεβασμό στις διαφορετικές αποφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Σχετική είδηση

Μοιράσου το άρθρο: