Με αφορμή αναρτήσεις για δήθεν υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαψεύδει με σχετικό tweet του την «είδηση» κατηγορώντας ως αυτομάτως υπολόγους όσους την αναπαράγουν τονίζοντας ότι με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε.

Όπως αναφέρεται σήμερα σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ, «εκ παραδρομής γράφτηκε», χτες 25η Μαρτίου, «ότι το μεμονωμένο τουρκικό F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο”.

«Το ορθό είναι», σημειώνει το ΑΠΕ, «ότι πάνω από τις παραπάνω περιοχές πέταξε μόνο το ζεύγος των ελληνικών F-16 που πραγματοποιούσε εκείνη την ώρα πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο και ουδέποτε το τουρκικό F-16». Το ΑΠΕ «ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που μπορεί να προκλήθηκε».

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για είδηση που δημοσιεύθηκε χθες, 25η Μαρτίου, σχετικά με πτήση τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από την Καβάλα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Ο Εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια Αττικής.

Μοιράσου το άρθρο: