Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη θέσει και θα θέσει εκ νέου το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας στο ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) κατά την συνεδρίαση του που θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (20-21 Ιουνίου) και στην οποία θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο κυρώσεων προς την Τουρκία, επεσήμανε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε πως το όλο θέμα ο κ. Μητσοτάκης το έχει θέσει και στην ΕΕ, αλλά και σε διεθνή φόρα, επισημαίνοντας ότι με εντολή του Προέδρου της ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κόμματος (Γ. Κουμουτσάκος) το έθεσε και στην Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε, ενώ σημείωσε πως είναι επιβεβλημένες οι κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις Βρυξέλλες θα ζητήσει επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις που έχουν γίνει και από τον Πρόεδρο της ΝΔ και άλλα στελέχη περί «δραματοποίησης της κατάστασης» από την Κυβέρνηση μέσω της έκτακτης σύγκλισης του ΚΥΣΕΑ», επεσήμανε πως «λέμε ότι πρέπει να ομονοούν οι πολιτικοί χώροι», ο πρωθυπουργός διέκοψε την περιοδεία του, συγκάλεσε ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου. Αν υπήρχε θέμα ή γεγονός, αναφορικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας, να ενημέρωνε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Έπρεπε να είχε προηγηθεί ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών.

Πάντως η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε πως σήμερα μέχρι το βράδυ θα έχουν ανακοινωθεί όλα τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ σε όλες τις Περιφέρειες και πως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά την μείωση της φορολογίας που έχει εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως ο πολίτης θα δει τις μειώσεις φόρων στη τσέπη του από το 2020.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Μοιράσου το άρθρο: