Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η διμοιρία οχημάτων και μοτοσικλετών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά, το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά δύο μη επανδρωμένα αεροχήματα με τα κέντρα ελέγχου τους επί οχημάτων ΜΑΝ που συνόδευαν τη μηχανοκίνητη φάλαγγα των Διαβιβάσεων.

Μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού με επίκαιρες αναφορές στέλνει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ζήτησε ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, ενώ, αναφερόμενος στο προσφυγικό, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους να σεβαστούν τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να απομονώσουν εν ανάγκη με την επιβολή κυρώσεων εκείνους που διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Το τέλος της δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα «σύντομα», προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

«Ο αγώνας για την ελευθερία διαχρονικά είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οι διαχρονικοί αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη συναντώνται σήμερα με την ανάγκη να γιγαντωθεί το κίνημα του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλης Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι: «Τιμάμε αυτούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα εδώ».

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τη Δημοκρατία και θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο γιατί αυτή είναι η μοίρα του Έθνους να προσφέρει, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες είναι απαραίτητη η εθνική ομοψυχία, μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. ​

Δεν πρέπει οι παρελάσεις να γίνονται φύλλο συκής, πίσω από το οποίο κρύβεται η κυβέρνηση τη στιγμή που θέλει να κόψει μισθούς και συντάξεις, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα για εθνική ενότητα», δήλωσε από τη Λευκωσία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Πηγή: Αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: