Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξαν η ΕΡΤ με τον πρώην Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτρη Μπάιλα, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο στην πολεοδομία Σύρου. Περυσινό ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ τον ανέφερε ως έναν από τους κατηγορούμενους, ωστόσο ο κ. Μπάιλας είχε ήδη απαλλαγεί με βούλευμα. Ο πρώην νομάρχης κατήγγειλε πολιτική σκευωρία εναντίον του και ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΡΤ για την αποκατάσταση του ονόματός του.

Απαλλαγή με βούλευμα

Ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα αποκαλύφθηκε το 2010 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Αδικαιολόγητα μεγάλα χρηματικά ποσά βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων της πολεοδομίας Σύρου, όπου είχε στηθεί ένα κύκλωμα γύρω από την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων.

Πρόστιμα αξίας 20 εκατ. ευρώ δεν εισπράχθησαν από τις υπηρεσίες της Πολεοδομίας, την ώρα που εμφανίζονταν φουσκωμένοι οι προσωπικοί λογαριασμοί υπαλλήλων της Πολεοδομίας.

Κάποιοι από τους αρχικώς κατηγορούμενους προφυλακίστηκαν, κάποιοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Για μεθόδευση και οργανωμένο σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης κάνει λόγο ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.

Ο κ. Μπάιλας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καθώς σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ στις 2 Αυγούστου 2014 γινόταν αναφορά στο όνομά του ως κατηγορούμενου για την υπόθεση, ενώ στο μεταξύ είχε απαλλαχθεί με βούλευμα.

«Φαίνεται ότι η αλλαγή στην ΕΡΤ και η τοποθέτηση του νέου προέδρου σήμανε και για μένα ένα τέλος μιας εξαετούς δοκιμασίας που υπέστην εγώ και η οικογένειά μου, με αφορμή μια ανεξήγητη πρόταση μιας εισαγγελέως, η οποία βέβαια αυτή τη στιγμή, βρίσκεται εκτός δικαστικού σώματος – την οποία όμως απόφαση χρησιμοποίησαν ως αφορμή μια ομάδα από αδίστακτους πολιτικούς επαγγελματίες, οι οποίοι θεώρησαν ότι βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να με τελειώσουν πολιτικά από τον Νομό Κυκλάδων γιατί με έβλεπαν ως ανταγωνιστή τους. Τελικά, η σκευωρία έγινε μπούμερανγκ και αντί να εξαφανιστώ εγώ, εξαφανίστηκαν οι ίδιοι, τόσο από την πολιτική ζωή όσο και από την κοινωνία της Σύρου», δήλωσε ο κ. Μπάιλας

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τη ρεπόρτερ που με λεβεντιά παραδέχτηκε ότι στο ρεπορτάζ που έκανε για το απογευματινό δελτίο ειδήσεων της 2/8/14, παρασύρθηκε από λάθος, ξένα προς αυτήν δημοσιεύματα, αλλά πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ, κ. Διονύση Τσακνή, ο οποίος, με παρέμβασή του στο θέμα, έθεσε μια πρώτη σφραγίδα τι σημαίνει έντιμη και υπεύθυνη διοίκηση. Ελπίζω να είναι έτσι. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ», κατέληξε ο κ. Μπάιλας.

Η περιπέτεια του κ. Μπάιλα έληξε μετά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτάθηκε και συμφωνήθηκε με την ΕΡΤ.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: