Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για προϋπολογισμό «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η δεύτερη φορά Αριστερά παρουσιάζει έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονιακών προϋπολογισμών. Έναν προϋπολογισμό κομμάτια και θρύψαλα» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως σε αυτόν είναι δύσκολο να μάθει κανείς αν τα λεφτά που θα δώσουμε στην Υγεία, την Παιδεία, την Άμυνα θα πιάσουν τόπο «με δαιδαλώδεις διαδικασίες ελέγχου της νομιμότητας των δαπανών και καμία διαδικασία ελέγχου της σκοπιμότητάς τους».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που συνομολογούν οι πάντες ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ με αφορμή την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τη στιγμή που η κυβέρνηση φορολογεί ό,τι κινείται κι ό,τι δεν κινείται, πέταξε από το παράθυρο 17 δισ., αφού από τα 18 δισ. της περιουσίας του Δημοσίου απέμεινε μόλις 1 εξαιτίας του αφελληνισμού των τραπεζών.

«Το Ποτάμι ήταν και είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα και το καλοκαίρι δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος και φανήκαμε χρήσιμοι για την πατρίδα. Τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι, «απλώς προσθέτει κόστος πάνω στο κόστος, σπατάλη πάνω από τη σπατάλη» και σε αυτόν τον δρόμο «δεν μπορούμε να είμαστε σύμμαχοι, είμαστε αντίπαλοι».

Μοιράσου το άρθρο: