Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σκόπελος, μέρος της οποίας παραμένει χωρίς ρεύμα, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δεκάδες οχήματα βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ μέρος του νησιού παραμένει χωρίς ρεύμα.

Στη Σκόπελο βρίσκεται σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο ΥΜΕΔ.

Επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στη Σκόπελο, είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πως σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες, έγινε μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα καταστροφικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

Σχετική είδηση: Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Σκόπελο για τις καταστροφές και αρματαγωγό με μηχανήματα (vid)
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: