Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Λεοντή για την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα του έργου «Φυλάττειν Θερμοπύλας», που παρουσίασαν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό του έργου, το οποίο παρουσιάστηκε στον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «αποτελεί την επιστέγαση της διακαίωσης του ‘ΟΧΙ’ την 28η Οκτωβρίου 1940».

Ο κ. Λεοντής ανέφερε ότι το έργο «Φυλάττειν Θερμοπύλας» αποτελεί τον καρπό μιας πολύχρονης καλλιτεχνικής προσπάθειας, που παρουσιάστηκε σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή, με την κοινωνία να αναζητά δημιουργικές διεξόδους μέσω της Τέχνης.

Για θέματα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσακνής, τονίζοντας ότι η διοίκηση της ΕΡΤ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το άνοιγμα της εταιρείας στην κοινωνία. Ο κ. Τσακνής υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ παρέχει πλουραλιστική και ψύχραιμη ενημέρωση σε μια δύσκολη συγκυρία και στηρίζει με πολύπλευρες δράσεις την πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία, εξοβελίζοντας τις παθογένειες που ταλάνισαν τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στο παρελθόν.

Πηγή: ΕΡΤ 1

Μοιράσου το άρθρο: