Τις επικρίσεις των συνυποψηφίων του για την αρνητική του στάση σε μια τηλεμαχία δέχθηκε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο ίδιος πάντως, δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να μπει στο παιχνίδι της εσωστρέφειας.

Και οι τέσσερις συνεχίζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες τους στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ε. Μεϊμαράκης απο αύριο μεχρι και την Κυριακή θα βρίσκεται στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία. Το απόγευμα συναντήθηκε με πολίτες στην Λαμία, ενω συνειδητά όπως τονιζουν οι συνεργάτες του, επιλέγει να μην μπαίνει στη λογική της εσωστρέφειας.

Ο Ε. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λαμία, εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του uπουργού Παιδείας κ. Νικ. Φίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου.

«Καλά θα κάνει ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Απηύθυνε προσωπική έκκληση σε όλους τους νεοδημοκράτες, να πάνε στις κάλπες στις 22 του Νοέμβρη. Σημείωσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κανένα debate καθώς όπως είπε «αυτά γίνονται μεταξύ αντιπάλων και δεν νιώθω ότι στη Νέα Δημοκρατία είμαστε αντίπαλοι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο Θα βρίσκεται στην Κρήτη, επιμένει στην ανάγκη της δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος και εστρεψε εμμέσως τα πυρά του στον Ε Μεϊμαράκη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, λέγοντας οτι η ΝΔ είναι άρρωστη και πρέπει να γιατρευεί.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας που συνάντησε πολίτες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, θεωρεί οτι δέχεται εκστρατεία λάσπης, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις χρηστών του Facebook. «Η Ν.Δ. δεν συρρικνώνεται επειδή λέει απλά την αλήθεια, αλλά γιατί παρέκκλινε της ίδιας της, της ιδεολογίας. Ταυτόχρονα η παράταξη λειτούργησε φοβικά προς τον κόσμο και την κοινωνία ενώ ήταν πάντα η δύναμή της», είπε ο κ. Τζιτζικώστας τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγών στην παράταξη, «ώστε να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει οτι πρέπει να σπάσει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές για την τακτική του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα στο θεμα της τηλεμαχίας.

Μοιράσου το άρθρο: