Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά την Κυριακή και ότι θα βγει ένα δυνατό «όχι», προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει μεταστροφή και θα υποστηρίξει το «ναι».

«Την προσπάθεια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα δεν την αντέχει η δημοκρατική μας παράδοση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Μας λέγανε ότι με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος θα έρθουν οι επτά πληγές του Φαραώ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, και συμπλήρωσε: «Η κόλαση δεν ήρθε στη χώρα τη Δευτέρα, και χιλιάδες κόσμου όχι απλά δεν έκλαψαν, αλλά κατέβηκαν και σε συγκεντρώσεις, διεκδικώντας μια άλλη συμφωνία που θα προβλέπει μείωση του χρέους και η οποία θα δίνει προοπτική στην οικονομία».

«Το όχι θα δυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Φλαμπουράρης: Αν οι εταίροι θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση
Τις προϋποθέσεις ώστε μια πρόταση των εταίρων να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση, έδωσε με δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Αν θέλουν να συμβάλλουν σε λύση μία είναι η πρόταση, που πρέπει να περιέχει: καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις, αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους. Μόνο έτσι μπορεί ο ελληνικός λαός να ανασάνει, η οικονομία να επανεκκινήσει, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να ξεκινήσει. Μόνο έτσι η αξιοπρέπειά μας θα αποκατασταθεί», δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: