Άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ νωρίτερα, θα παρέμβει στο Φόρουμ.

Η επίσκεψη του κ.Τσίπρα είναι προσανατολισμένη στην εξεύρεση κοινών προγραμμάτων διμερούς συνεργασίας και στην ανάπτυξη του εμπορίου. Σε δηλώσεις του, σήμερα, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών. «Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων», πρόσθεσε.

Ο Στόρτσακ δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται η Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματά της και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τους εταίρους της, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν θέλει «οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συζήτησε ενεργειακά θέματα, καθώς και το θέμα του αγωγού με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του Οικονομικού Φορουμ. Στη συνάντηση, τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός μαζί με τον κ. Λαφαζάνη είχαν συνάντηση και με αντιπροσωπεία της διοίκησης της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, οι οποίοι τόνισαν στον κ. Τσίπρα το έντονο ενδιαφέρον τους για την συνεργασία της Ελλάδας με την νέα αναπτυξιακή τράπεζα

Εκ μέρους της τράπεζας των BRICS στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώτος πρόεδρός της Κουνταπούρ Βαμάρ Καμάθ, ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και νέος αντιπρόεδρος της νέας τράπεζας Πάολο Νογκουέιρα Μπατίστα, ο Ρώσος αναπληρωτής Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ, καθώς και ο Βλάντιμιρ Ντμίτριεβ, επικεφαλής της VEB-Vnesheconombank, Κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών υποθέσεων της Ρωσίας.

Μοιράσου το άρθρο: