Φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL, θα συναντηθούν στις 16:30 με την πρωθυπουργό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου και και το βράδυ στον Πειραιά με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς. Ο στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία κέντρου υποβοήθησης με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Αντώνης Μανιτάκης και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας και Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης.

Αύριο το πρωί, ο κ. Tίμερμανς και ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Κω, όπου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Κω, καθώς και εκπροσώπους των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών του νησιού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κατάστασης με τους πρόσφυγες.

Η επίσκεψη στην Κω θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου και του επιτρόπου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και θα τη συντονίσει ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα συνοδεύει τους δύο αξιωματούχους σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Αμέσως μετά, ο κ. Τίμερμανς και ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, όπου το απόγευμα θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 16:30.

Σχετική είδηση: Συνάντηση Θάνου με Τίμερμανς και Αβραμόπουλο την Πέμπτη

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: