ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Ν ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενημέρωσαν σήμερα οι κύριοι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Νίκος Παρασκευόπουλος για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη επίθεση για να δημιουργηθούν σκιές εναντίον του.

Επανέλαβε ότι τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με την κ. Τσατάνη, την ζήτησε η ίδια για προσωπική της υπόθεση όπως του είχε πει, και προσέθεσε ότι διαφορετικά θα της έλεγε να μην συναντηθούν.

Παράλληλα, επέμεινε ότι έγινε μεταξύ τους μια «συζήτηση φιλική» και ότι της έδωσε μια «φιλική συμβουλή» όταν ρωτήθηκε από την ίδια, και μόνο σχετικά με την αρμοδιότητα και όχι για την ουσία της υπόθεσης του κ. Βγενόπουλου την οποία χειριζόταν η εισαγγελέας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μετά τη συνάντησή του με την κ. Τσατάνη την πήρε μόνο μια φορά τηλέφωνο καθώς του είχε δώσει τους αριθμούς και του κινητού και του σπιτιού της σημειώνοντας ότι δεν είχε άλλη επικοινωνία μαζί της και προσθέτοντας ότι «αν είχα ενδιαφέρον για την υπόθεση θα την έπαιρνα και δεύτερη και τρίτη φορά».

Απαντώντας δε, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η κ. Τσατάνη μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν συνέβη αυτό, θα αλλάξω χώρα».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, περί ευθείας και απαράδεκτης θεσμικής παρέμβασής του στη δικογραφία που χειριζόταν η κ. Τσατάνη, ο κ. Παπαγγελόπουλος τον κατηγόρησε ότι «πραγματοποιεί αέρινες ντρίπλες και φανταστικές προσποιήσεις» και έκανε λόγο για κακόπιστη κριτική.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, επανέλαβε ότι καμία ανάμειξη δεν είχε ούτε ασχολήθηκε με την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου ή της κ. Τσατάνη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παρασκευόπουλου στην επιμονή του κ. Βενιζέλου να χαρακτηρίζει «ντροπή» ότι δεν απάντησε και δεν πήρε θέση στο ζήτημα της αρμοδιότητας της προέδρου του Αρείου Πάγου Κατερίνας Θάνου, όσον αφορά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της κ. Τσατάνη.

«Τον έχω ικανό για οποιαδήποτε απρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι δεν έχει δει τη δικογραφία της κ. Τσατάνη για να απαντήσει σήμερα.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου, κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να μην τορπιλίζει συνεχώς την συζήτηση.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: