Το προσφυγικό, μαζί με την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, κυριάρχησαν στα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Ενότητα και ομοψυχία ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισε το νέο έτος ως αφετηρία εξόδου από την κρίση, και ανάκτησης, της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε ενότητα και ομοψυχία διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, ουδόλως υποστέλλουμε, ούτε κατά κεραία, τη σημαία υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων.

Έστειλε ακόμη μήνυμα κατά της λιτότητας και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης του προσφυγικού.

«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Η χρονιά, που έρχεται, θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.

Στην ανάγκη να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, στάθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης.

Το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας ευχήθηκε ο προέδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης και ζήτησε πολιτικές που θα συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: