Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν περίπου 50 άτομα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους 28 προσαχθέντες μετά από αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες το βράδυ έξω από βιομηχανική μονάδα στη Νεοχωρούδα.

Η επιχείρηση έγινε καθώς ομάδα ατόμων διαμαρτύρονταν έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και οι 28 έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΘ για παρεμπόδιση εργασίας και διατάραξη οικιακής ειρήνης επειδή συμμετείχαν σε αυτήν.

Την άμεση απελευθέρωση τους ζητά και το Εργατικό Κέντρο Θεσσσαλονίκης, από την ανακοίνωση του οποίου προκύπτει ότι ανάμεσα τους, είναι και ο γενικός γραμματέας του Κέντρου, Λεωνίδας Στολτίδης καθώς και μέλη του συνδικάτου Επισιτισμού.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η διοίκηση της εταιρείας έξω από το εργοστάσιο της οποίας έγινε η συγκέντρωση, ότι «πριν από λίγες ημέρες προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων και παράλληλα αφήνει επί μήνες απλήρωτους τους εναπομείναντες εργαζόμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ αναφέρεται ότι οι «28» ήταν «απεργοί που περιφρουρούσαν την απεργία καθώς επίσης και εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, της ίδιας εταιρείας, που βρέθηκαν στο εργοστάσιο για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους» και ανάμεσα τους «βρίσκονται επίσης, μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο πλευρό τους, συμπεριλαμβανομένων 4 μελών της διοίκησης του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι η αστυνομική επιχείρηση έγινε «με οργανωμένη και μαζική επέμβαση μονάδων καταστολής παρουσία Πταισματοδίκη» και απευθύνει έκκληση στις «συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εργάτες των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων», όπου έγινε η επέμβαση.

Πηγή ΑΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: