Τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ που ορίζονται από το υπουργείο Υγείας ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σε σχετική του ανάρτηση στο facebook ανέφερε ότι στόχος είναι να οριστούν νέα μέλη και να ξεκινήσει κάθαρση στον Οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ να απορρίψει τροποποιημένη από τον Π. Πολάκη λίστα επιτυχόντων, βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει σε προσλήψεις 100 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

 Το ζήτημα πήρε διαστάσεις λόγω καταγγελιών γιατρών για παραποίηση από το υπουργείο Υγείας των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για σωρεία παρατυπιών σε 88 ελεγχόμενες αιτήσεις γιατρών που βρίσκονταν στην αρχική λίστα. Υποστηρίζει επίσης ότι λόγω της στάσης των μελών του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει παράλειψη πέραν κάθε εύλογου χρονικού ορίου της κάλυψης των άμεσων και επιτακτικών αναγκών στελέχωσης των ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Μ. Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι τα μέλη του ΔΣ δεν προτίθενται να παραιτηθούν, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους λόγους για τους οποίους τους ζητούνται οι παραιτήσεις.

Όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Μοιράσου το άρθρο: