Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε το πρωί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, θέτοντας το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και τη δική του στην κυβέρνηση.

Ο κ Καμμένος επεσήμανε επίσης ότι, μετά από δική του επιμονή, το ζήτημα έχει βγει πλέον από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός, δηλώνοντας ότι ποτέ ο ίδιος δεν πρότεινε την κατηγοριοποίηση των νησιών στο θέμα του ΦΠΑ και πως μετά από επικοινωνία του με τον Ν. Παππά, χθες το βράδυ, αποφασίστηκε η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αποτελέσει και οριστική θέση της κυβέρνησης στις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Ο υπουργός Άμυνας, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για τις χθεσινές πληροφορίες ανέφερε ότι «έγινε διαρροή από κάποιο μέλος του συμβουλίου… Αυτό είναι ψευδές» και πως στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο «ετέθη το θέμα ότι θα έπρεπε να βρούμε ένα μέτρο το οποίο θα κάλυπτε τα 80 εκατομμύρια που στοιχίζει αυτό το χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά για να μην υπάρχουν έξι δείκτες διαφορετικοί ΦΠΑ…».

«Για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία αλλά και στην κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Έντιμα, καθαρά, κρυστάλλινα, ούτε εκβιασμούς, ούτε τίποτα. Είπα ότι αντισταθμιστικά μπορούμε να δώσουμε 1% παραπάνω στα είδη πολυτελείας, μπορούμε να φορολογήσουμε όπως θα πρέπει να γίνει άμεσα τις ιδιοκτησίες σε off shore εταιρίες σε ακίνητα» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με το θέμα των αλλαγών για τη συνταξιοδότηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κύριος Καμμένος επισήμανε πως «δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58».

Μοιράσου το άρθρο: