Σημαντική τουριστική απόδοση για την κρουαζιέρα η βίζα εκτός Σένγκεν (video)

Η επέκταση της θεώρησης βίζας εκτός Σένγκεν για τις κρουαζιέρες συζητήθηκε στην διυπουργική σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Εξερχόμενοι της σύσκεψης οι Υπουργοί τόνισαν την ανάγκη επέκτασης του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας εκτός Σένγκεν για την κρουαζιέρα από το 2018 και μετά. Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στην επέκταση του καθεστώτος αυτού από την ΕΕ, είναι πως φέτος περίπου 250.000 τουρίστες χρησιμοποίησαν τη δυνατότητα έκδοσης ημερήσιας βίζας, με τα έσοδα για την οικονομία των νησιών να υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ.

Για μια σημαντική σύσκεψη έκαναν λόγο στις δηλώσεις τους οι Υπουργοί. Ο κ.Κουρουμπλής μίλησε για το αίτημα της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και το γεγονός πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίς προκειμένου ως χώρα να ζητήσουμε από την Ε.Ε. την επέκταση της βίζας για το 2018.

Η κ. Κουντουρά προέταξε τον στόχο να αναδειχθεί η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο, τονίζοντας πως η κρουαζιέρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Ενώ ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη που συντελεί η κρουαζιέρα και οι τουριστικές ροές από την Τουρκία στα νησιά μας αλλά και γενικότερα στο σύνολο της οικονομίας της χώρας.

Στη σύσκεψη εκτός από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών συμμετείχαν εκπρόσωποι των ενώσεων κρουαζιέρας.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ; Ρεγγίνα Σαββούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος