Τουλάχιστον 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικού του Φαρμακονησίου, μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες.

Το σκάφος, περίπου έξι μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν 29 αλλοδαποί πρόσφυγες, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό, δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, διασώθηκαν, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και δύο γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και οδύνη τους για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

Στο νοσοκομείο της Λέρου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των 13 προσφύγων. Στη συνέχεια, οι σοροί αναμένεται να μεταφερθούν στη Ρόδο.

Σχετική είδηση: Νέο ναυάγιο στα ανατολικά του Φαρμακονησίου – Έντεκα νεκροί, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Καλλιόπη Βερβέρογλου

Μοιράσου το άρθρο: