Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον οποίο ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup.Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την έκβαση του Eurogroup καθώς κλείνει η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα και αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ένα μήνυμα θετικό για τις αγορές και τους επενδυτές αλλά και για τους Έλληνες πολίτες που έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος και δικαιούνται μια καλή είδηση. Ανέφερε ακόμη ότι αποτελεί αναγκαία έκφραση αλληλεγγύης της ΕΕ προς τον ελληνικό λαό.

Ευχαρίστησε δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συμβολή του σε όλη αυτή την προσπάθεια και τον ενημέρωσε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως στη σημερινή ημέρα της Ευρώπης, η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της ευρωζώνης και στην ΕΕ. Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ικανοποίηση στο Μαξίμου για το Eurogroup – Ενημέρωση ΠτΔ και πολιτικών αρχηγών

Μοιράσου το άρθρο: