Ελληνικό σύστημα μειώνει τη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αυστραλία

Νέο ελληνικό καινοτόμο σύστημα που βοηθά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, θα ρυθμίζει την κυκλοφορία στη πολιτεία της Victoria στην Αυστραλία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πολυτεχνείο της Κρήτης, η συνεργασία με τη τοπική κυβέρνηση αφορά το Εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Oι οδηγοί του αυτοκινητόδρομου Μ80 της Victoria, θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από το νέο σύστημα.

Σκοπός του συστήματος είναι να μειώσει τη κυκλοφοριακή συμφόρηση και να εξοικονομήσει χρόνο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το σύστημα «Adaptive Variable Speed Limit», χρησιμοποιεί αλγόριθμο του Εργαστηρίου Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης, που εκτιμά τις συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και καθορίζει την κατάλληλη ταχύτητα, στέλνοντας την αντίστοιχη πληροφορία στους οδηγούς μέσω μεταβαλλόμενων σημάτων.

Μέσω της χρήσης του συστήματος, παρέχεται ένα ασφαλέστερο και περισσότερο αξιόπιστο ταξίδι για 160.000 οδηγούς, που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο κάθε μέρα.

Οι Αυστραλοί αποδίδουν μεγάλη σημασία στη συγκεκριμένη συνεργασία και είναι χαρακτηριστικό, ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της Πολιτείας Victoria.

Πρόκειται για μια νέα ιδέα, που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο των μετακινήσεων μας στην πόλη και να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο στους οδηγούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος