Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση να καταλάβουν τις δυνατότητες του ανθρωπίνου μυαλού, να μάθουν για τη ζωή μακριά από τη Γη -και όχι μόνο- στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Science Festival 2016, του φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν τον θεατή μέρος της.

Τα ντοκιμαντέρ κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο Science Festival, που διεξάγεται στην Τεχνόπολη

 

National_Geographic_Brain

06.04, 09:00 – 22:00 | 07.04, 09:00 – 22:00 | 08.04, 09:00 – 22:00 | 09.04, 11:00 – 22:00 | 10.04, 11:00 – 22:00

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

“Brain Games

Το National Geographic Channel παρουσιάσει τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος! «Brain Games» για μικρούς και μεγάλους. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του National Geographic, περιλαμβάνει διαδραστικές εφαρμογές, ζωντανές οφθαλμαπάτες, παιχνίδια ικανότητας, λογικής σκέψης και συγκέντρωσης για όλες τις ηλικίες. Κάθε μια από τις δράσεις είναι ειδικά σχεδιασμένη για να μπερδέψει το μυαλό, με στόχο να αποκαλύψει τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να καταλάβουν τις δυνατότητες του ανθρωπίνου μυαλού! Στο υπόγειο του χώρου, θα λειτουργήσει και φέτος αίθουσα προβολής με επιλογές από τα καλύτερα προγράμματα των καναλιών National Geographic Channel και Nat Geo Wild.

Διοργάνωση: National Geographic Channel

φεστιβάλ επιστήμης

06.04 @ 15:00 – 15:50|ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 1-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

«Αποικίες στο Διάστημα: Η ζωή μακριά από τη Γη»

Μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος μακριά από τη Γη; Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που εξερευνά τα πιο πρόσφατα και ρεαλιστικά σενάρια αποικισμού του Διαστήματος.

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Στέλιος Κουκουβιτάκης

Έρευνα & Αφήγηση: Στέλιος Κουκουβιτάκης

Μοντάζ: Γιώργος Χρυσαφάκης/Wonderspot Media

Ηχογράφηση & Τελικό Μιξάζ: Παναγιώτης Δεληνικόλας/Spork Studio

karateodoris

06.04, 16:00 – 16:50 |ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 1-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

«Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή: Ο μεγαλύτερος Έλληνας μαθηματικός από την αρχαιότητα»

Ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή (Κομοτηνή), το οποίο μέσα από μία σειρά μοναδικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων προβάλλει το γένος, τη ζωή, τη θεαματική διεθνή επιστημονική διαδρομή και την προσφορά στην πατρίδα του Κ. Καραθεοδωρή, του μεγαλύτερου Έλληνα μαθηματικού, οραματιστή και φιλόπατρη, μιας σπάνιας μορφής στην ιστορία της επιστήμης.

 

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Βερολίνο, 13 Σεπτεμβρίου 1873 – Μόναχο, 2 Φεβρουαρίου 1950), γόνος εξαιρετικής οικογένειας με ρίζες στην Αδριανούπολη Θράκης, υπήρξε μία σπάνια μορφή στην ιστορία της Επιστήμης. Ο Καραθεοδωρή ήταν γνωστός εκτός Ελλάδος ως Konstantin Carathéodory και συχνά αναφέρεται (λανθασμένα) ως Καραθεοδωρής. Το επιστημονικό του έργο, το οποίο αναγνωρίσθηκε διεθνώς, επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Η συνεισφορά του, ιδιαίτερα στους τομείς της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης υπήρξε αδιαμφισβήτητη κατατάσσοντάς τον στους κορυφαίους της μαθηματικής επιστήμης. Παράλληλα υπήρξε ένας μεγάλος φιλόπατρις και οραματιστής, μια λαμπρή φυσιογνωμία, ένα πρότυπο για τις μετέπειτα γενεές.

Διοργάνωση: Συνδέσμος Φίλων και Μουσείο Καραθεοδωρή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η ΕΡΤ Α.Ε. είναι χορηγός επικοινωνίας στο Athens Science Festival 2016.

Μοιράσου το άρθρο: