Το EarthXR, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ των Η.Π.Α. ξεκίνησε χθες διαδικτυακά και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου, με ένα πρόγραμμα προσβάσιμο σε όλους που περιλαμβάνει ταινίες για μικρούς και μεγάλους, εμπειρίες εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας, συζητήσεις και συναυλίες.

Το πρόγραμμα του EarthXR (τεχνητή νοημοσύνη+ εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα), περιλαμβάνει επίσης πάνελ με έγκριτους περιβαλλοντολόγους και δημιουργούς εμπειριών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, συνέδρια, δραστηριότητες για μαθητές και προβολές ταινιών που έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν τους θεατές στα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη.

Μερικές από τις ιστορίες που αφηγούνται οι ταινίες του φεστιβάλ, εστιάζουν στις αυτόχθονες κοινότητες που εργάζονται για την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη, τους επιστήμονες που δημιουργούν ανθεκτικές πόλεις του μέλλοντος, τους ερευνητές που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία των τροπικών δασών και τους αστροναύτες της NASA που παρακολουθούν τις παγκόσμιες κλιματικές αλλαγές από το διάστημα.

Παράλληλα, εμπειρογνώμονες από την Google, το YouTube, το HTC Vive, το VR for Impact, το Habitat XR, το Gorillapallooza VR, το Ίδρυμα κατά της Λαθροθηρίας, και άλλους σημαντικούς οργανισμούς, θα μιλήσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για τον μελλοντικό ρόλο του XR στην προστασία του πλανήτη.

Τέλος, το φεστιβάλ EarthxFilm 2020 θα απονέμει χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 20.000 δολαρίων σε κινηματογραφιστές, περιβαλλοντικούς οργανισμούς και στις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν οι βραβευμένες ταινίες, σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου.

Το φεστιβάλ EarthXR μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ. 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: