NASA: Ιστορική χαρτογράφηση του Πλούτωνα

Ο πλανήτης με όνομα από τον Κάτω Κόσμο, παρέμενε επί 85 χρόνια γκρι και θολός στους σχολικούς χάρτες του ηλιακού συστήματος, μέχρι να φωτογραφηθούν τα μεγάλα γεωλογικά μυστικά του, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η NASA.

Οροσειρές από συμπαγή πάγο, που σε κλίμακα είναι αντάξιες των Αλπεων, μέχρι και στα 11.000 πόδια, αντίκρυσαν στις υψηλής ευκρίνειας φωτογραφίες που έλαβαν από το διαστημικό σκάφος «Νέοι Oρίζοντες», οι επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Η NASA παραδέχτηκε ότι στις φωτογραφίες κρύβονται αμέτρητες εκπλήξεις ανεξιχνίαστης γεωλογικής δραστηριότητας , ηφαίστεια που προφανώς έχουν εσωτερική θερμότητα για να προκαλούν εκρήξεις, μόνον που από τον κρατήρα τους εκτοξεύεται πάγος.
Αλλά και φαράγγια, βράχια και γούρνες από πάγο, με μια επιφανειακή μόνο επίστρωση αζώτου και μεθανίου που, σύμφωνα με την φασματοσκοπική απεικόνιση, δίνουν νέα όψη στον Χάροντα, όσο τα τέσσερα άλλα φεγγάρια του Πλούτωνα, την Υδρα, τη Στύγα, τον Κέρβερο και τη Νύχτα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Πλούτωνας αναβαθμίζεται στην επιστημονική έρευνα για την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος, αρκετά χρόνια μετά το Plexit, όπως μετά το επίκαιρο Grexit, αναφέρονται οι αστρονόμοι στην εκδίωξη του Πλούτωνα από τον σκληρό πυρήνα του ηλιακού συστήματος και την υποβάθμιση του στη κατηγορία των πλανητών νάνων, στις 24 Αυγούστου 2006.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος