Το νέο πρότζεκτ του Ελληνοαμερικανού ιδρυτή του ιδρύματος X-Prize και του Πανεπιστημίου Singularity Πίτερ Διαμαντής, είναι ένα startup βιοτεχνολογίας που εξειδικεύεται στην εξόρυξη του ανθρώπινου πλακούντα για τη χρήση βλαστοκυττάρων στην αντιμετώπιση του καρκίνου αλλά και την επέκταση της ανθρώπινης ζωής.

Το Cellularity που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Νιου Τζέρσεϊ, μόλις έλαβε χρηματοδότηση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων από διάφορους εξέχοντες επενδυτές. Στο πρότζεκτ αυτό, ο Διαμαντής συνεργάζεται με τον Ρόμπερτ Χαρίρι, τον ιδρυτή της εταιρίας Celgene Cellular Therapeutics, με στόχο τη χρήση βλαστοκυττάρων του πλακούντα για την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων που απαιτούνται για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Τα ενήλικα βλαστοκύτταρα μπορούν να προέρχονται από διάφορες πηγές σε όλο το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του πλακούντα μιας γυναίκας, λίγο μετά τον τοκετό. Μπορούν δε, να χορηγηθούν σε οποιοδήποτε ασθενή χωρίς τον κίνδυνο να απορριφθεί από το σώμα του.

«Ο στόχος μου είναι να διασφαλίσω το ότι η επόμενη γενιά θα ζήσει σε έναν κόσμο όπου ο καρκίνος αντιμετωπίζεται όπως το κοινό κρυολόγημα και η φυσική μηχανή του σώματος παραμένει ενδυναμωμένη σε όλη μας τη ζωή», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Χαρίρι.

Το startup λαμβάνει ανθρώπινους πλακούντες μέσω δωρεών. Στην Αμερική, αν και ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να διατηρήσουν τον πλακούντα μετά τον τοκετό, περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπινοι πλακούντες πετιούνται στα σκουπίδια ετησίως από τα νοσοκομεία. Νομικά, τα ζευγάρια δεν μπορούν να πάρουν και να τον πουλήσουν στο Celularity αλλά μπορούν να το δωρίσουν.

Μέχρι στιγμής, το startupη έχει διεξαγάγει αρκετές κλινικές δοκιμές και έχει θεραπεύσει εκατοντάδες ασθενείς, ενώ το επόμενο βήμα είναι η έγκριση από το FDA για μαζικές θεραπείες. Παρέχει δε, προϊόντα βιολογικής αποκατάστασης για τη θεραπεία τραυμάτων, προϊόντα ανοσοθεραπείας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ασθενών με σύνθετες ασθένειες και θεραπείες με κύταρρα από πλακούντα που αυξάνουν τη μακροζωία του ασθενούς.

ΠΗΓΕΣ: Techcrunch, CNET, CNBC

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: