Με αφορμή το νέο του ντοκιμαντέρ, που πραγματεύεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο Αμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα συναντηθεί σήμερα στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και την επιστήμονα Κάθριν Χέϊχο, προκειμένου να λάβει μέρος σε μια επίσημη συζήτηση για το κλίμα στον πλανήτη.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει θέσει την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ως μια μια από τις προτεραιότητες κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του. Από τη μεριά του, ο Ντι Κάπριο φαίνεται να έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες για ζητήματα του περιβάλλοντος, αφού ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2015 στο Παρίσι με την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα είχε δηλώσει: «Να είστε τολμηροί, να είστε γενναίοι!». «Μπορούμε να επιλύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν βρούμε τη βούληση να εργαστούμε από κοινού».

Η συνάντηση Ομπάμα-Ντι κάπριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «South By South Lawn», ενός φεστιβάλ ιδεών, τέχνης και δράσης που διοργανώνεται στη νότια πλευρά του κήπου του Λευκού Οίκου, στο πρότυπο του South by Southwest το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο ‘Οστεν του Τέξας και συνδυάζει νέες τεχνολογίες, ταινίες και μουσική.

Η ταινία «Before the Flood» («Πριν από τον κατακλυσμό») στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Πάπας Φραγκίσκος κάνουν μια σύντομη εμφάνιση έρχεται μετά από περίπου μια δεκαετία από την «11η ώρα» (The 11th hour»), ένα ακόμα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Ντι Κάπριο ενώ αναλαμβάνει και το ρόλο του αφηγητή.

Ο Αμερικάνος ηθοποιός φέτος απέσπασε Οσκαρ για την ερμηνεία του στην δραματική ταινία «Η Επιστροφή» («The Revenant»).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: