Έλληνας καθηγητής που εμβολιάστηκε στις ΗΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ (video)

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Aιματολογίας και Oγκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια, Δημήτρης Ζαχανής, είναι από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν στις ΗΠΑ κατά του κορονοϊού. Ο καθηγητής μίλησε στην ΕΡΤ για την εμπειρία εμβολιασμού, αναφέροντας πως δεν αντιμετώπισε κάποια παρενέργεια από το εμβόλιο, πέραν από έναν πολύ ελαφρύ, παροδικό πόνο στο μπράτσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εμβόλια.

Σημείωσε μάλιστα ότι, αντιθέτως με το εμβόλιο για τη νόσο Covid-19, το αντιγριπικό εμβόλιο, που συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, του είχε προκαλέσει περισσότερες ήπιες παρενέργειες, όπως ελαφριά κόπωση, χαμηλός πυρετός κλπ.

Ο κ. Ζαχανής ανέφερε ότι πρόκειται να δεχθεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη, υπογραμμίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα οφείλει να συνεχίσει να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα, όπως και μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι, ακόμα και μετά τον εμβολιασμό τους, οι πολίτες οφείλουν να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ακόμα επιστημονικά ότι ο εμβολιασμός παρεμποδίζει τη μετάδοση του ιού, εκτός από την ατομική προστασία που προσφέρει στον εμβολιασμένο.

Σχετικά με την πορεία του εμβολίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι πολίτες αρχίζουν να εμπιστεύονται το εμβόλιο και ο εμβολιασμός προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, τόνισε ότι ο κόσμος οφείλει να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας μέχρι να μειωθεί σημαντικά η μετάδοση του ιού, καθώς η πανδημία πρόκειται να λήξει μόνο με το συνδυασμό εμβολιασμού και τήρησης των μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος