«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τους δείκτες σχετικά με τη διασπορά του ιού, άρα και  σαφή εικόνα για τα επόμενα βήματα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης,. «Μας ανησυχούν οι τοπικές εξάρσεις αν και επιδημιολογικά πάμε καλά», ανέφερε  με αφορμή την κατάσταση στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

«Γίνεται  ιχνηλάτηση και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Δεν εφησυχάζουμε είμαστε προετοιμασμένοι και για το καλοκαίρι και για ενδεχόμενη δυσμενή εξέλιξη», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι στόχος είναι η επαναφορά του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην κανονικότητα.

«Μετράμε καθημερινά επιδημολιογικά τη νόσο, θα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων», ανέφερε.

Θα εξειδικευτούν τα μέτρα στις μεταφορές, επισήμανε ο υφυπουργός κι ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης των μετακινήσεων, απάντησε ότι «δεν τίθεται θέμα συσχέτισης με δειγματοληψία και τεστ».

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: