Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί με την προστατευτική μάσκα, είναι ότι θολώνουν οι φακοί των γυαλιών τους. Αυτό συμβαίνει όταν η ζεστή αναπνοή διαφεύγει από την κορυφή της μάσκας και πηγαίνει απευθείας στην πιο δροσερή επιφάνεια των φακών των γυαλιών.

Ένας Γάλλος όμως, φαίνεται να βρήκε τη λύση στο πρόβλημα αυτό. Ο Ζεράλντ Ντεφουάνγκ, στέλεχος σε πολυεθνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, δοκίμασε διάφορες προσωρινές λύσεις για να μην θολώνουν τα γυαλιά του κάθε φορά που βάζει την προστατευτική μάσκα. Ωστόσο καμία λύση δεν ήταν αποτελεσματική και ο ερασιτέχνης εφευρέτης αποφάσισε να βρει κάτι πιο πρακτικό. Έτσι εμπνεύστηκε από τους κολυμβητές και σχεδίασε ένα μικρό κλιπ μύτης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή μπόρεσε να εκτυπώσει γύρω στα εκατό κομμάτια για την οικογένειά του, τους συνάδελφους του, και τους νηπιαγωγούς στο σχολείο που πάνε τα παιδιά του.

Ο Ντεφουάνγκ αποκάλυψε την εφεύρεσή του στο Twitter και δημοσίευσε τα σχεδιαγράμματα του κλιπ στο thingiverse.com για όσους θέλουν να το εκτυπώσουν ή και να το βελτιώσουν. Επίσης, δημιούργησε τον ιστότοπο pincer-nez.fr για να καταγράψει τους κατασκευαστές που θα μπορούν να εκτυπώσουν το κλιπ κατά παραγγελία.

Πρόκειται για μια πολύ απλή ιδέα, αλλά χρήσιμη για όσους αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: Lepoint

Μοιράσου το άρθρο: