Η Γκάνα στέλνει δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τη Γη

Ο πρώτος δορυφόρος της GhanaSat-1 που ξεκίνησε πρόσφατα την τροχιά του γύρω από τη Γη, κατασκευάστηκε από μια ομάδα μηχανικών του Πανεπιστημίου All Nations. Ο δορυφόρος παραδόθηκε στη NASA τον περασμένο Ιούνιο και εκτοξεύθηκε από το διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS).

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», ο δορυφόρος ζυγίζει 1.000 γραμμάρια κι αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα ενός διετούς έργου που κόστισε 45.000 ευρώ. Είναι εξοπλισμένος με κάμερες χαμηλής και υψηλής ανάλυσης καθώς και με μια συσκευή που θα επιτρέπει τη μετάδοση του εθνικού ύμνου της χώρας και άλλων τραγουδιών ανεξαρτησίας στο Διάστημα!

Ο υπεύθυνος της ομάδας κι ερευνητής της NASA, Richard Damoah, σκοπεύει να ενσωματώσει τη δορυφορική τεχνολογία στο πρόγραμμα σπουδών των λυκείων της χώρας. Μάλιστα, αρκετές χώρες της Αφρικής όπως η Νότια Αφρική, η Νιγηρία, η Κένυα και η Αιθιοπία έχουν ήδη διαστημικές υπηρεσίες. Η Αγκόλα ήδη ανήγγειλε την πρόθεσή της να εκτοξεύσει ένα δορυφόρο την επόμενη χρονιά. Το επόμενο βήμα για την Γκάνα είναι η κατασκευή του GhanaSat-2 που θα είναι εξοπλισμένος με κάμερες υψηλής ανάλυσης, με σκοπό την παρακολούθηση της παράνομης εξόρυξης, την χρήση νερού και την αποψίλωση των δασών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρότζεκτ αυτό δεν στηρίχθηκε οικονομικά από την κυβέρνηση της χώρας αλλά από την εθνική διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας, JAXA, που παρείχε το μεγαλύτερο μέρος των πόρων και την κατασκευή του δορυφόρου.

ΠΗΓΕΣ :

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/07/ghana-enters-space-race-sending-satellite-orbit/

https://techcrunch.com/2017/08/06/africa-enters-the-space-race/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος