Ένα νέο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, αποκλειστικά προορισμένο για τους απόφοιτους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάστηκε σήμερα, σε σχετική ημερίδα, ως μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που επιχειρεί να συνδέσει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την κοινωνία.

Η πραγματοποίηση και η παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης των Αποφοίτων του ΕΚΠΑ, alumni.uoa.gr, αποτελει «μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο Αθηνων», όπως ανέφερε στην ομιλία ο πρύτανής του, Μελετιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσιάζοντας την πλατφόρμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χάρη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα (alumni.uoa.gr) οι απόφοιτοι του ΕΚΠΑ μπορούν να έχουν το δικό τους προφίλ, το δικό τους «τοίχο», τις δικές τους επαφές και να ανταλλάσσουν τα δικά τους μηνύματα, όπως συμβαίνει σε οπουδήποτε αντίστοιχο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συνδεδεμένοι χρήστες-απόφοιτοι της πλατφόρμας, μπορούν να κρατουν επαφή με την πανεπιστημιακή κοινότητα του Ιδρύματος απο το οποίο αποφοίτησαν, να ενημερώνονται για σεμινάρια, ημερίδες, να εχουν αποκλειστική πρόσβαση σε επιστημονικό υλικό καθως και στην ηλεκτρονική τάξη (eClass) και τα Ανοικτά (εξ αποστάσεως) Πανεπιστημιακά Μαθήματα. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες της πλατφόρμας, να ενημερώνωνται για νέες θέσεις εργασίας και να είναι συνδεδεμένοι με επαγγελματίες από όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η επιστημονική κοινότητα του ΕΚΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: