Η NASA χρηματοδοτεί 14 εταιρείες μεταξύ των οποίων και την Nokia με στόχο τη δημιουργία σεληνιακής βάσης

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας “Nokia” θα χρηματοδοτηθεί μια 14,1 εκατομμύρια δολάρια από την Αμερικάνικη Διαστημική Υπηρεσία “NASA”, για να δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G) στη Σελήνη.

Το πρόγραμμα Tripping Point της NASA χρηματοδοτεί νέες διαστημικές τεχνολογίες, ώστε να διευκολυνθεί η ζωή και η εργασία στο φεγγάρι, σε αυτό εντάσσεται και το σχέδιο χρηματοδότησης της Nokia. Απώτερος στόχος της NASA είναι η αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη το 2024 και η δημιουργία σεληνιακής βάσης έως το 2028.

Η NASA χρηματοδοτεί 14 εταιρείες μεταξύ των οποίων και την Nokia με στόχο τη δημιουργία σεληνιακής βάσης
(NASA)

Συνολικά η NASA θα συνεργαστεί με 14 εταιρείες, με συμβόλαια ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου η κάθε μία θα αναλάβει το δικό της κομμάτι στο έργο, φτιάχνοντας συσκευές και υποδομές για τη σεληνιακή επιφάνεια (διαμονή, ενέργεια, επικοινωνίες, μεταφορές κ.ά.).

Η Nokia της Β. Αμερικής, θυγατρική της φινλανδικής Nokia, ανέλαβε τη δημιουργία ενός δικτύου κινητών επικοινωνιών που θα επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις σεληνιακές ακάτους, στα σεληνιακά ρόβερ, στις σεληνιακές κατοικίες που θα χτιστούν και στους αστροναύτες. Το δίκτυο θα επεκταθεί στη συνέχεια στα διαστημικά σκάφη γύρω από το φεγγάρι.

«Με τη χρηματοδότηση της NASA, η Nokia θα μελετήσει πώς η γήινη τεχνολογία μπορεί να τροποποιηθεί για το σεληνιακό περιβάλλον, έτσι ώστε να υποστηρίξει αξιόπιστες και γρήγορες επικοινωνίες», δήλωσε ο Τζιμ Ρόιτερ της Διεύθυνσης Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος