Επιλεγμένα λόγια του Στίβεν Χόκινγκ συνοδευόμενα από τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, θα μεταδοθούν στο Διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, ενώ οι στάχτες του θα τοποθετηθούν ανάμεσα στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

Η ιδιαίτερη αυτή εκπομπή αυτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου, στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και σύμφωνα με την κόρη του Χόκινγκ, Λούσι, «θα είναι ένα μήνυμα ειρήνης και ελπίδας για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί αρμονικά σε αυτόν τον πλανήτη». Η εκπομπή θα ακουστεί προς την πλησιέστερη μαύρη τρύπα, την 1Α 0620-00, η ​​οποία βρίσκεται σε ένα δυαδικό σύστημα μαζί με ένα μικρό πορτοκαλί αστέρι.

Η Λούσι Χόκινγκ περιέγραψε τη σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως μια «όμορφη και συμβολική χειρονομία που δημιουργεί μια σχέση μεταξύ της παρουσίας του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη, της επιθυμίας του να ταξιδέψει στο Διάστημα και της εξερεύνησης του σύμπαντος με το μυαλό του».

Χίλιοι άνθρωποι από περισσότερες από 100 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελετή. Τους επισκέπτες θα καλωσορίσουν εθελοντές από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

ΠΗΓΗ: Telegraph

Μοιράσου το άρθρο: