Σχεδόν 1 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει το αμερικανικό Πεντάγωνο τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη και παραγωγή ρομπότ νέας γενιάς που θα βοηθούν τα ανθρώπινα στρατεύματα στο πεδίο των μαχών σύμφωνα με το Bloomberg.

Η νέα γενιά ρομπότ θα μπορούν να εκπληρώνουν πολύπλοκα καθήκοντα όπως αναγνωρίσεις, να οσφραίνονται επικίνδυνα χημικά αέρια και ακόμη και να μεταφέρουν όπλο.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν ρομπότ σε κάθε σχηματισμό του αμερικανικού στρατού μέσα σε 5 χρόνια«, τόνισε ο Bryan McVeigh, ο υπεύθυνος του στρατού για το πρότζεκτ προστασίας των στρατιωτών. Κάπου 800 ρομπότ αναπτύχθηκαν τους τελευταίους 18 μήνες.

Το Πεντάγωνο θα διασπάσει τις πλατφόρμες για τα ρομπότ σε ελαφριές, μεσαίες και βαριές κατηγορίες. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα απόθεμα 7.000 ρομπότ και πλέον από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν που είναι σχεδιασμένα να εξουδετερώνουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ουσιαστικά, πρόκειται για μηχανές μιας χρήσης που είχαν κατασκευασθεί για ένα έργο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg.

Αξίζει να τονισθεί ότι 116 ιδρυτές εταιρειών ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, απέστειλαν μήνυμα στον ΟΗΕ το 2017 με την οποία ζητούν να απαγορευτούν τα αυτόνομα, φονικά όπλα.

ΠΗΓΗ: Bloomebrg

Μοιράσου το άρθρο: