Ο Διονύσης Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου , μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ.

Την άποψή του για την ανακοίνωση της δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) εξέφρασε με ανάρτησή του στο Facebook ο επίτιμος διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος, ασκώντας κριτική σε όσους αντιδρούν με «φαιδρότητα» και «ενδοιασμούς» όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Σιμόπουλος διευκρίνισε ότι η χώρα μας έχει εμπλακεί σε διάφορα διαστημικά προγράμματα δαπανώντας υπέρογκα ποσά της τάξεως των 500 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η ετήσια συνδρομή μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια. Τόνισε δε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που εκτελούν τέτοια προγράμματα εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με τον γνωστό αστροφυσικό «ζούμε σε μία χώρα που παίρνει ακόμη και τα θετικά πράγματα και τα πολιτικοποιεί». Σημείωσε ότι το οικονομικό κέρδος για την χώρα θα είναι σημαντικό αφού ένα ευρώ που επενδύεται σε διαστημικό πρόγραμμα αποφέρει επτά, μια τεράστια απόδοση σύμφωνα με τους αναλυτές επενδύσεων.

Τέλος ο επίτιμος διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου σχετικά με τα όσα έχουν γραφτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απάντησε με εμφατικό τρόπο «Είμαι υπέρ της σάτιρας, είμαι υπέρ του χιούμορ , αλλά όταν ξεφτιλίζουν την υποδομή που έχει η χώρα μας και έχω δαπανήσει 50 χρόνια από την ζωή μου για την αναβάθμιση του επιστημονικού της επιπέδου, ναι με ενοχλεί να γράφονται και να λέγονται όλα αυτά.Έλεος».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: