Μια ομάδα έξι παικτών πόκερ νικήθηκε, σε ένα πενθήμερο διαγωνισμό στην Κίνα, από ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Lengpudashi.

Να σημειωθεί ότι το έπαθλο για τη νίκη ήταν 290.000 δολάρια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τα καταφέρνει καλύτερα από έμπειρους παίκτες. Είχε προηγηθεί το Liberatus – μια προηγούμενη εκδοχή του Lengpudashi– που είχε νικήσει τέσσερις από τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες πόκερ φέτος, τον Ιανουάριο, στις ΗΠΑ.

Τα δύο συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είναι δημιούργημα του καθηγητή της επιστήμης των υπολογιστών Τουόμας Σάντχολμ, του αμερικανικού Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, ο οποίος -μαζί με ένα συνεργάτη του- έχει ιδρύσει την εταιρεία Strategic Machine.

Σύμφωνα με το BBC, το Lengpudashi ανταγωνίστηκαν έξι Κινέζοι με την ονομασία «Ομάδα του Δράκου», αποτελούμενη από παίκτες πόκερ, μηχανικούς πληροφορικής, προγραμματιστές και επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους από τη θεωρία των παιγνίων και τη μηχανική μάθηση, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να κερδίσουν.

Το έπαθλο του νικητή, των 290.000 δολαρίων, θα εισπραχθεί από την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC

Μοιράσου το άρθρο: