Ρομπότ στην υπηρεσία των αγροτικών καλλιεργειών

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι κατασκεύασαν ένα ρομπότ που αλλάζει τον τρόπο μελέτης των καλλιεργειών. Με την βοήθεια αισθητήρων, το Vinobot μελετά καλλιέργειες καλαμποκιού και τον τρόπο που αναπτύσσονται σε δύσκολες κλιματικές συνθήκες όπως είναι η υψηλή θερμοκρασία, η ξηρασία και οι πλημμύρες.

Ο καθηγητής Γκι Ντεσούζα που εργάζεται εκτενώς στο προτζεκτ, έχει δηλώσει ότι το ρομπότ αυτό θα μπορέσει να βοηθήσει τους επιστήμονες στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος της πείνας. «Ο πληθυσμός συνεχίζει να αυξάνεται και θα πρέπει να μπορέσουμε να θρέψουμε περισσότερους ανθρώπους. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη καλλιεργειών ανεκτικών στην ξηρασία».

Η επιστημονική ομάδα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο το κλίμα επηρεάζει τα φυτά και πώς αυτά θα πρέπει να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες κλιματικές αλλαγές. Παράλληλα, η πανεπιστημιακή ομάδα χρησιμοποιεί το Vinocular, έναν πύργο ελέγχου που επιβλέπει τις καλλιέργειες καλαμποκιού και το ρομπότ. Ο πύργος αυτός όταν εντοπίζει μια συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται υπό πίεση, στέλνει το ρομπότ εκεί έτσι ώστε να μπορέσει να συλλέξει τα απαραίτητα δεδομένα. Μέσω των δεδομένων αυτών, ο πύργος μπορεί να μελετήσει πώς αντιδρούν τα φυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας στην ζέστη και τον ήλιο, και πώς επανέρχονται κατά την διάρκεια της νύχτας.

Η ομάδα έχει ήδη λάβει επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών.

ΠΗΓΗ:

http://www.komu.com/mobile/story.cfm?id=86129-robot-helps-scientists-fight-hunger

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος