Σε ύψος 4.900 μέτρων έφτασε ένα drone (σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους) καταρρίπτοντας το ρεκόρ πτήσεων που επιχειρούνται από τέτοιες συσκευές.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από τις Περουβιανές ‘Ανδεις και το drone έφτασε τόσο ψηλά προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στους παγετώνες και τις χιονισμένες περιοχές.

Όπως αναφέρεται και στο επιστημονικό περιοδικό Science οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωεπιστήμονα Όλιβερ Γουίγκμορ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, θα επιχειρήσουν στο μέλλον να ανεβάσουν το drone ακόμα ψηλότερα, έως τα 6.000 μέτρα.

Βεβαίως, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ειδικά εξοπλισμένο και κατασκευασμένο για τόσο μεγάλες αποστολές, εφόσον διαθέτει έξι μεγάλες έλικες, ενώ αντέχει τους δυνατούς ανέμους και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ακόμα μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες.

Το εν λόγω drone διαθέτει ακόμα κάμερες για τη λήψη εικόνων με μεγάλη λεπτομέρεια και ακρίβεια, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, μπορεί να φτάσει σε σημεία που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσεγγίσουν οι άνθρωποι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / http://www.sciencemag.org

Φωτογραφία: Science Magazine

Μοιράσου το άρθρο: