Τεχνικό πρόβλημα στη μετάδοση δεδομένων αντιμετωπίζει το Curiosity στον Αρη

Το ρόβερ Curiosity της NASA στον Αρη αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που το εμποδίζει να διαβιβάζει επιστημονικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του πίσω στη Γη αν και λειτουργεί κανονικά τόνισε ένα μέλος της αποστολής από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια.

“Το μυστηριώδες ζήτημα, το οποίο έπληξε το βράδυ του Σαββάτου (15 Σεπτεμβρίου), εμποδίζει το ρόβερ να εκπέμπει στη Γη πολλές από τις επιστημονικές και μηχανικές πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη του,” έγραψε ο Ashwin Vasavada στο μπλογκ του.

Ομως, το Curiosity που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια μπορεί να αποστέλλει δεδομένα σε real time, τόνισε. Οι μηχανικοί έχουν κλείσει τα επιστημονικά όργανα και διερευνούν το τεχνικό πρόβλημα.

Το ρόβερ, το οποίο προσγειώθηκε στον κόκκινο πλανήτη το 2012, είχε πέσει σε ένα είδος χειμερίας νάρκης για αρκετό καιρό κατά την διάρκεια της τεράστιας χιονοθύελλας που κάλυψε τον πλανήτη Αρη επι μήνες. Μια μέρα στον Αρη διαρκεί 40 λεπτά παραπάνω απ’ ότι στη Γη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος