Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Κοινότητα του WordPress διοργανώνει το WordCamp Athens, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017. Η ΕΡΤ είναι και φέτος χρυσή χορηγός του κορυφαίου αυτού τεχνολογικού event. 

Το WordCamp Athens 2017 φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ελλάδα γύρω από το WordPress, το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του ανοικτού ελεύθερου λογισμικού, είναι χρυσή χορηγός του σημαντικότερου τεχνολογικού event στην Αθήνα, όσον αφορά στο WordPress και στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους συνέδριο.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το WordCamp Athens 2017 πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες του συνεδρίου φιλοξενούνται στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» και στην αίθουσα «MC3».

Την επόμενη ημέρα του συνεδρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, διεξάγεται η καθιερωμένη ημέρα συνεισφοράς στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού του WordPress, με τίτλο Contributor’s day, στον συνεργατικό χώρο Found.ation.

Το WordCamp Athens 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε ποιους απευθύνεται

Ένα WordCamp αφορά όλους όσοι ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα. Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα του διαδικτύου να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε έναν κοινό χώρο και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους καθώς και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Τι είναι το WordCamp

Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες. Κάθε χρόνο διοργανώνονται περίπου 80 WordCamps ανά τον κόσμο.

Σε ένα WordCamp παρουσιάζονται διάφορα θέματα όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.

Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress.

Το WordCamp Athens χρηματοδοτείται από:

  • από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του WordPress Foundation (global sponsors)
  • από χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο (local sponsors) και
  • από τα έσοδα των εισιτηρίων του.
Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Ποιoς το διοργανώνει 

Το WordCamp Athens 2017  διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community απ’ όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation.

Ομιλητές

Οι ομιλίες αναμένεται να διεξαχθούν σε δύο παράλληλα tracks (αίθουσες) και ο κάθε παρευρισκόμενος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει όποιο επιθυμεί ανά πάσα στιγμή.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17 ομιλητές αναμένεται να βρεθούν στη σκηνή του WordCamp Athens 2017 και να μοιραστούν με το κοινό τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους. Μέσα από τις ομιλίες αυτές, καλύπτεται ένα μεγάλο εύρος θεμάτων για κάθε επίπεδο γνώσεων και κατηγορίας χρήστη, από τους αρχάριους μέχρι τους πιο έμπειρους, από τους προγραμματιστές μέχρι τους δημοσιογράφους.

WordCamp Athens 2017 -Oι ομιλητές

Για θέματα σχετικά με το WordPress, την ασφάλεια, το περιεχόμενο, το blogging, την τυπογραφία και πολλά άλλα, μιλούν οι: Francesca Marano, Vivian Dimitriadi, Αντώνης Καρπετόπουλος, David Lockie, Marianna Siouti, Apostolos Kritikos, Alexandra Anghel, Οtto Kekäläinen, Rocío Valdivia, Ιvelina Dimova, Aleksandar Savkovic, Ιωάννης Βουγιουκλάκης, Δαυίδ Μπρομοίρας, Aleksandar Andrijevic, Αρχιμήδης Μερτζάνος, Βασίλης Καρκατζούνης, Ρία Παπαδημητρίου.

Τι είναι το  WordPress

Περίπου το 28% των websites που διαβάζει κανείς καθημερινά έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικτού κώδικα WordPress.

Το WordPress, ως ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, αποτελεί ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου. Είναι, δηλαδή, ένα μέσον για να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (site) ή ιστολόγιο (blog) με απλό τρόπο και να δημοσιεύει κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες. Το WordPress διατίθεται δωρεάν.

Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Βασικές αρχές, προσβασιμότητα, παροχές

Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο, οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ, οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ παρέχεται φύλαξη παιδιών από επαγγελματίες για γονείς που έχουν αυτή την ανάγκη (για το τελευταίο χρειάζεται μια απλή επικοινωνία με τους διοργανωτές) χωρίς επιπλέον κόστος.

Εισιτήρια 

Το εισιτήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες (συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, των coffee breaks και των αναμνηστικών δώρων) έχει ένα συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20 ευρώ, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας.

startup-photos-large

 Το πρόγραμμα

 

INFO

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του συνεδρίου και από τα social media του (https://www.facebook.com/WordCampAthens και https://twitter.com/wordcampathens).

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγγραφής στο σχετικό newsletter.

WordCamp Athens 2017 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 

Στιγμιότυπο από το WordCamp Athens 2016

Μοιράσου το άρθρο: