Ένα από τα μεγαλύτερα ραντεβού της καινοτομίας επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Παρίσι. Ο λόγος για την έκθεση VivaTech που εδώ και τέσσερα χρόνια, στοχεύει να κάνει το Παρίσι την πρωτεύουσα της καινοτομίας και της παγκόσμιας τεχνολογίας για 3 ημέρες.

Από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2019 στο Porte de Versailles, η VivaTech φιλοξενεί τα πιο λαμπρά μυαλά και ταλέντα από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα εστιάζει στο πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον επιχειρησιακό κόσμο αλλά και την κοινωνία γενικότερα.

Στη φετινή VivaTech συμμετέχουν περισσότερα από 9000 startup, 1 900 επενδυτές και εκπρόσωποι από 125 χώρες, ενώ αναμένεται να το επισκεφθούν περίπου 100 500 άτομα. Δυναμικό παρόν αναμένεται να δώσουν μεγάλες προσωπικότητες του επιχειρησιακού κόσμου και όχι μόνο.

Μερικές από τις διάσημες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και όχι μόνο, που θα δώσουν το παρόν είναι: ο Τζακ Μα του κινεζικού γίγαντα Alibaba που ελέγχει το 60% της κινεζικής αγοράς, ο Γιουσέιν Μπολτ, που θα παρουσιάσει το startup του ηλεκτρικών σκούτερ, Bolt mobility, η νέα διευθύντρια πτήσεων της NASA, Χόλι Ράντινγκς που θα μιλήσει για τις νέες εξελίξεις όσον αφορά την ανθρώπινη εγκατάσταση στον Άρη, ο Τζίμι Γουέιλς, ιδρυτής της Wikipedia και ο μεγαλύτερος σκακιστής στην ιστορία, Γκάρι Κασπάροφ που θα παρεβρεθεί ως πρεσβευτής της εταιρίας Avast. Ανεπίσημη ομιλία αναμένεται να δώσει και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως και η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μάργκαρετ Βεστάγκερ που θα μιλήσει για το GAFA και το GDPR.

Ανάμεσα στις θεματικές της φετινής Viva Tech, είναι η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G, το blockchain, η κβαντική υπολογιστική, η συνδεδεμένη υγεία, ο νέος αγώνας για το διάστημα, η κινητικότητα και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος η VivaTech θα περιλαμβάνει τα συστατικά που την έχουν κάνει ήδη επιτυχημένη: τους κορυφαίους ομιλητές, τα εκατοντάδες συνέδρια που αναδεικνύουν τις πρόσφατες τάσεις, τη συνεργασία μεταξύ startup και μεγάλων εταιριών μέσω εργαστηρίων ανοιχτής καινοτομίας.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: