Το ChangeNOW (διεθνής σύνοδος κορυφής για την αλλαγή) διοργανώνει την πρώτη παγκόσμια έκθεση λύσεων για τον πλανήτη στο Grand Palais στο Παρίσι, από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιάσει καινοτόμες ιδέες για τον 21ο αιώνα, να αναπτύξει και να επιταχύνει συγκεκριμένες λύσεις και να ενθαρρύνει τη δράση και τη συνεργασία μεγάλης κλίμακας μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Το ChangeNOW αναδεικνύει όλες τις συγκεκριμένες δράσεις και καινοτομίες όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, την πλαστική ρύπανση, τις νέες μορφές γεωργίας, τα νέα εκπαιδευτικά μοντέλα, τις λύσεις για την προσφυγική κρίση, την καθαρή ενέργεια, τις βιώσιμες πόλεις καθώς και άλλες λύσεις για τα πιο επείγουσα παγκόσμια θέματα.

Η έκθεση φιλοξενεί 1.000 καινοτόμες λύσεις από 100 χώρες και αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 20.000 επισκέπτες. 250 ομιλητές όπως ο Γάλλος πρώην Υπουργός Οικολογίας Νικολά Ουλό, η διευθύνων σύμβουλος του Burning Man Project Μαριάν Γκουντέλ, ο ιδρυτής του startup Ocean Cleanup Μπόγιαν Σλατ, ο Συνιδρυτής του Ιδρύματος Solar Impulse Μπερτράν Πικάρ θα δώσουν το παρόν στη διοργάνωση.

Οι καινοτόμες λύσεις που παρουσιάζονται στην έκθεση περιστρέφονται γύρω από δέκα κύριες θεματικές: κυκλική οικονομία, υγεία και ευεξία, βιώσιμη μόδα, βιώσιμες πόλεις, κινητικότητα, οικολογική συσκευασία, καθαρή ενέργεια, ωκεανός και νερό, τρόφιμα, γεωργία και βιοποικιλότητα, ένταξη και εκπαίδευση.

Το τριήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης και συναντήσεις δικτύωσης, συναρπαστικές εμπειρίες και ένα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Στον εκθεσιακό χώρο των 10.000 τ.μ. του Grand Palais θα παρουσιαστούν εταιρίες και προϊόντα που επιλέχθηκαν για την καινοτομία τους, όπως:

 • Beyond Meat: παραγωγός φυτικών υποκατάστατων κρέατος
 • Peas & Love: αστικό αγρόκτημα που νοικιάζει μποστάνια
 • Off-grid-box: σύστημα που καθαρίζει το νερό με ηλιακή ενέργεια
 • Airseas: αυτοματοποιημένος χαρταετός που περιορίζει τις εκπομπές άνθρακα από τα σκάφη
 • Natural Hydrogen Energy LLC: καθαρός, βιώσιμος και μη ορυκτός παραγωγός υδρογόνου
 • Energy Observer: το πρώτο αεροσκάφος στον κόσμο που παράγει και τροφοδοτείται από υδρογόνο
 • Loop: λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες που προέρχονται από διεθνείς μάρκες
 • UBQ Materials: μετατρέπει τα οικιακά απόβλητα σε βιολογική πρώτη ύλη που μπορεί να αντικαταστήσει το συμβατικό πλαστικό
 • Ecosia: διεθνής μηχανή αναζήτησης που φυτεύει δέντρα
 • Echale a tu casa: κατασκευαστική εταιρεία βιώσιμων οικολογικών οικιών
 • Yuka: εφαρμογές που αποκωδικοποιούν τις ετικέτες τροφίμων
 • SolCold: βαφή που ψύχει τα κτίρια χωρίς ηλεκτρική ενέργεια

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώνεται και το ChangeNOWmyjob, πρωτοπόρος εκδήλωση για την εύρεση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περισσότερες από 500 θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν στη Γαλλία και το εξωτερικό. Το ChangeNOWmyjob διοργανώνεται σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές καθώς και με επαγγελματικά δίκτυα.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: