H κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο

Νέα μεγάλη βρετανο-κινεζική επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει πως η κατανάλωση φρέσκων φρούτων σε καθημερινή βάση, μειώνει τις πιθανότητες εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και επιμηκύνει τη ζωή του ανθρώπου.

Οι ερευνητές του Τμήματος Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζενκμίνγκ Τσεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, ανέλυσαν επί επτά χρόνια στοιχεία για περίπου 500.000 άτομα, που δεν είχαν ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου στην αρχή της μελέτης.

H κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόωρο θάνατο

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι κατανάλωναν  περισσότερα φρούτα (κυρίως μήλα και πορτοκάλια), είχαν μειωμένη πιθανότητα να οδηγηθούν σε πρόωρο θάνατο. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων φρούτων τη μέρα συσχετιζόταν με περίπου κατά το ένα τρίτο μικρότερη καρδιαγγειακή θνησιμότητα και στα δύο φύλα.

Τα φρούτα είναι πλούσια πηγή καλίου, ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων βιοδραστικών συστατικών, ενώ περιέχουν λίγα λίπη και αλάτι, καθώς και σχετικά λίγες θερμίδες, συγκριτικά με άλλες τροφές. Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν πώς όσοι έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα φρούτων, είχαν υψηλότερο μέσο μορφωτικό επίπεδο, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερο σάκχαρο στο αίμα, ενώ ήταν σε μικρότερο ποσοστό καπνιστές.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος