Σχεδόν το ένα τέταρτο των Γάλλων έχει μόνιμα υπνηλία λόγω έλλειψης ύπνου

Σύμφωνα με έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ύπνου, σχεδόν το ένα τέταρτο των Γάλλων νιώθει υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή δεν κοιμάται αρκετά. Αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά, ο μέσος χρόνος ύπνου των Γάλλων έχει μειωθεί στις 7 ώρες και 32 λεπτά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η Γαλλική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Το δε 36% των Γάλλων κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες. Οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι καθώς η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Η Συλβί Ρουαγιάν-Παρόλα, ψυχίατρος και πρόεδρος του δικτύου Μορφέα εξηγεί ότι όταν κάποιος κοιμάται, η καρδιά επιβραδύνει τον ρυθμό της για να ξεκουράσει το καρδιαγγειακό μας σύστημα και να μειώσει τον κίνδυνο της υπέρτασης, των καρδιακών προσβολών ή των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η μείωση ωρών ύπνου οφείλεται σε τρεις καθοριστικούς παράγοντες: στην πολύωρη εργασία, στους χρόνους μετακίνησης που γίνονται όλο και πιο μεγάλοι και στην χρήση των έξυπνων οθονών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις της έκθεσής μας στις οθόνες πριν τον ύπνο, καθώς έχουν υψηλή συγκέντρωση μπλε φωτός το οποίο εμποδίζει την κανονική παραγωγή της μελατονίνης. Αυτό επηρεάζει αρνητικά το βιολογικό μας ρολόι με αποτέλεσμα να έχουμε αϋπνίες και να επηρεάζεται γενικά η λειτουργία των διαφόρων οργάνων του σώματός μας.

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 50.000 ατόμων, έδειξε ότι ο ύπνος διάρκειας λιγότερο από 6 ωρών, αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 50% για τους άνδρες και κατά 34% για τις γυναίκες.

ΠΗΓΗ: Francetvinfo

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος