Θετική στον κορονοϊό, αλλά σχεδόν ασυμπτωματική, βρέθηκε εντατικολόγος στο Θριάσειο, ενώ ελέγχονται 40 εργαζόμενοι και θα ληφθούν δείγματα και από ασθενείς.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται, με διαφορετικές ταχύτητες, σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.832, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 81, ενώ 90 ασθενείς, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας, Λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα η γενική εικόνα της χώρας μας όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις «έχουμε συγκρατήσει» την πανδημία. Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει εφησυχάσουμε, γιατί πολύ γρήγορα αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει αν πάψουν να εφαρμόζονται τα μέτρα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι μετά τις 27 Απριλίου θα υπάρξει συζήτηση για το εάν και πότε θα αρθούν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα και υπογράμμισε ότι πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά.

Ανησυχία εν τω μεταξύ, προκαλεί η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των θυμάτων, γεγονός που μαρτυρά ότι όλοι είναι ευάλωτοι αν δεν τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα.

Ένας λιμενικός 49 ετών, μόνιμος κάτοικος Νάξου είναι ο πρώτος ασθενής στο νησί, ο οποίος διακομίστηκε χθες αεροπορικώς στην Αθήνα. Στο Ρέθυμνο 48χρονος ναυτικός νοσηλεύεται με πνευμονία σε ειδικό θάλαμο.

Στην Κοζάνη μία 30χρονη έγκυος με συμπτώματα του κορονοϊού μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο, εκεί όμως μια νοσηλεύτρια διαγνώστηκε ως το πρώτο κρούσμα στο νοσοκομείο της πόλης.

Μέχρι τις 20 Απριλίου παρατείνεται η αναστολή εισόδου επισκεπτών-προσκυνητών στη χερσόνησο του Άθω, «εξαιρουμένων των, ενταύθα, εργαζομένων και των απαραίτητων επαγγελματιών», σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του Αγίου Όρους. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «οι Αρχές και Υπηρεσίες στο Άγιο Όρος παρακαλούνται και καλούνται για τη συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των ανωτέρω Ιερών Σωμάτων και της Διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και κάθε κυβερνητικής εντολής ή οδηγίας».

Μοιράσου το άρθρο: